Vikellys

Tervetuloa vikellyksen kesäleirille 24.-28.6.2024!

Vikellysleirillä syvennytään lajissa tarvittaviin taitoihin (liikkuvuus, voima, tasapaino ja esiintyminen). Leirillä on myös muuta ohjelmaa, kuten melontaa, sup-lautailua, uintia ja muuta mukavaa yhdessä tekemistä! Leirille voi hyvin tulla mukaan, vaikka ei olisi lajista aikaisempaa kokemusta.

Leirille saavutaan maanataina 24.6.24 klo 10.00 ja leiri päättyy perjantaina 28.6.24 loppunäytöksen jälkeen n. Klo 15.00. Esitys alkaa klo 14.00 ja sitä on tervetulleita katsomaan kaikki perheenjäsenet, tuttavat ja ystävät!

Leiri sisältää majoituksen, ruokailut ja ohjelman. Leirillä harjoitellaan erilaisia taitoja, leiriläisten jaksamisen mukaan ja vietetään välillä myös vapaa-aikaa. Lopullinen aikataulu ja leirin harjoittelun sisällöt suunnitellaan yhdessä leiriläisten kanssa.

Varaa mukaan:

Yöpymiseen lakanat + tyynyliina tai makuupussi, omat hygienia välineet, pyyhe, vaihtovaatteita, uimapuku ja sään mukainen vaatetus. Vikellykseen sopivat vaatteet, voimistelu/vikellystossut ja lenkkarit juoksemiseen ja halutessa ratsastusvarusteet, jos haluat ratsastaa.

Ilmoitathan allergiat tai jos on muuta, mitä meidän on hyvä tietää ennakkoon. Namuja ja muita herkkuja voi myös ottaa mukaan, mutta niitä syödään vasta ruokailun jälkeen. Terveellistä välipalaa voi olla mukana ja niitä onkin hyvä tankata tarvittaessa.

Tervetuloa! 

Leiriterveisin, Pauliina, Nette ja Saana 

Leirin hinta 399 €

  • halutessa ratsastustunnit: Leirin aikana on halukkailla mahdollisuus ratsastaa lisämaksusta 35 € / h. Varaa ratsastukset leirin maksun yhteydessä kirjoittamalla viestikenttään ratsastajan nimi ja kuinka monta tuntia ratsastusta leirin aikana, kuitenkin enintään 5 h.

Maksuohje:

Varausmaksu 99 € maksetaan varauksen yhteydessä

Loppumaksu 300 € maksetaan 17.6.24

Saaja: Granntalli Ky
Tilinumero: FI98 5549 0420 0551 85

Viesti: Vikeltäjän nimi + mahdolliset lisäratsastustunnit

Vikellys 

Tervetuloa mukaan harrastamaan upeaa taitolajia!

Harjoitukset ovat joka maanantai Granntallilla koulujen kevät- ja syyslukukauden ajan.

Jatko1: 18.00-19.00 / 230 € syyskausi 2024 (19.8.-15.12.2024)

Kilparyhmä:  280 € 10 krt.

Uusi alkeisryhmä käynnissä, tervetuloa rohkeasti mukaan! 

Harjoitukset: aikaa on hyvä varata 15 min kumpaankin päähän. Vaatetus = säänmukainen liikuntavaatetus esim. trikoot ja ihon myötäinen paita + jumppatossut (lenkkarit hyvä olla myös mukana). Talvella kerrospukeutuminen on tärkeää.  Kannattaa kysellä toisilta tossuja, jos on jäänyt jo pieneksi.

Vikellystä voi harrastaa ja tähdätä kilpakentille, tai harrastaa hauskaa akrobaattista lajia ilman kilpailutavoitteita. Jokaisen vikeltäjän on hyvä miettiä omia tavoitteitaan ja kertoa niistä meille valmentajille, jotta emme vaadi liikaa tai liian vähän. Tavoitteet voivat muuttua myös ajanmyötä.

Maksutiedot:
Viesti: Vikeltäjän nimi ja kausi (kevät tai syyskausi)
Saaja: Raaseporin elämyslaakso
Tilinumero: FI46 8103 0710 0160 71

Tämä kustannus pitää sisällään perusvalmennuksen sekä hevos- ja tilavuokrat harjoituksissa. Lisäksi tulee seuran jäsenlasku, joka maksetaan kalenterivuosittain tammikuussa (pakollinen kaikille vakuutuksen takia). Ratsastusseuran jäseneksi voit liittyä ottamalla yhteyttä seuran jäsensihteeriin Laura Calonius p. 040-515 8024. Kilpailukustannukset ja aluevalmennus ja aluelupa otetaan tarvittaessa erikseen.

Mikäli harjoitukset perutaan, ilmoitetaan siitä aina etukäteen, ja tunti korvataan toisena ajankohtana.

Jos sinulla herää kysymyksiä, voit aina soittaa tai laittaa viestiä.
Pauliina & Nette 050 4138755 tai tiksutin@hotmail.com.

”Vikellys on voimistelua ja akrobatiaa liikkuvan hevosen selässä. Vikeltäjät hyppäävät vauhdissa hevosen selkään ja suorittavat siellä erilaisia voimisteluliikkeitä. Hevosella on erityinen vikellysvyö, jonka tukevat kahvat ja kaksi jalkalenkkiä helpottavat olennaisesti liikkeiden suorittamista.

Vikellystä harjoitellaan ilman hevosta vikellyspukilla. Hevosella harjoitellaan ensin käynnissä ja myöhemmin laukassa. Vikellykseen liittyvät varsinaisten vikellysharjoitusten ohella kiinteänä osana voimistelu, kestävyys ja lihasvoiman kehittäminen sekä kehonhuolto ja liikkuvuusharjoitukset.

Vikellys lajina kehittää tasapainoa, kehonhallintaa, voimaa ja notkeutta, mutta ennen kaikkea se on liikunnan riemua hyvässä seurassa. Vikellystä pidetään pääsääntöisesti lasten ja nuorten urheilulajina, mutta se soveltuu yhtä hyvin aikuisille, jotka haluavat kehittää ratsastustaitoaan ja tasapainoaan. Kansainvälisellä tasolla lajin huipulla kilpailee paljon myös miehiä.”

VIKELLYSKILPAILUT

Grann tallilla kilpailut sunnuntaina 1.9.2024 tervetuloa!

Vikellystä pidempään harrastaneilla on mahdollisuus osallistua kilpailuihin niin joukkue-, pari-, kuin yksinvikellyksessäkin.

Lajissa kilpaillaan kolmella eri tasolla C-taso = helppo (hevonen liikkuu käynnissä) / B-taso = Keskivaativa (hevonen liikkuu laukassa) / A-taso = vaativa (hevonen liikkuu laukassa) Kaikissa tasoissa vikeltäjät esittävät perusliikkeet, jotka ovat kaikille samat tasosta riippuen, Sekä vapaaohjelman, jossa vikeltäjät saavat itse suunnitella yksilöllisen ohjelman, johon kuuluu sekä staattisia että dynaamisia liikkeitä. Staattisten liikkeiden tulee kestää vähintään kolme laukka-askelta tai kolme sekuntia, jotta ne lasketaan mukaan arvosteluun. Vapaaohjelmassa arvostellaan vaikeusaste, sommittelu, esittäminen ja hevonen. YV = Yksi vikeltäjä / PARI = kaksi vikeltäjää / JOUKKUE = 4-7 vikeltäjää

Tallillamme vikellyksestä vastaa Pauliina Lappalainen. Tiedustelut: 050-4138755.