Vikellys

Vikellystiedote 2021

Kevätkausi on käynnissä

Harjoitukset ovat sunnuntaisin klo 17.00–18.30.

Uusi alkeisryhmä käynnissä, tervetuloa rohkeasti mukaan! Alkeisryhmän harjoitukset klo 16.30–18.00.

Harjoitukset: aikaa on hyvä varata 15 min kumpaankin
päähän lisää, jotta hevonen ehditään valmistelemaan/laittamaan pois. Kannattaa kysellä toisilta tossuja, jos on jäänyt jo toisille pieneksi.

Vikellystä voi harrastaa ja tähdätä kilpakentille, tai harrastaa hauskaa akrobaattista lajia ilman kilpailutavoitteita. Jokaisen vikeltäjän on hyvä miettiä omia tavoitteitaan ja kertoa niistä meille valmentajille, jotta emme vaadi liikaa tai liian vähän.

Maksaminen:
Kausihinta 203 € / kausi.

Maksutiedot:
Viesti: Vikeltäjän nimi ja kausi (kevät tai syyskausi)
Saaja: Raaseporin elämyslaakso
Tilinumero: FI46 8103 0710 0160 71

Tämä kustannus pitää sisällään perusvalmennuksen sekä hevos- ja tilavuokrat harjoituksissa. Seuran jäsenlasku tulee kerran vuodessa tammikuussa (pakollinen kaikille vakuutuksen takia). Ratsastusseuran jäseneksi voit liittyä täältä. Kilpailukustannukset ja aluevalmennus ja aluelupa otetaan tarvittaessa erikseen.

Mikäli harjoitukset perutaan, ilmoitetaan siitä aina etukäteen, ja tunti korvataan toisena ajankohtana.

Jos sinulla herää kysymyksiä, voit aina soittaa tai laittaa viestiä.
Pauliina & Nette 050 4138755 tai tiksutin@hotmail.com.

”Vikellys on voimistelua ja akrobatiaa liikkuvan hevosen selässä. Vikeltäjät hyppäävät vauhdissa hevosen selkään ja suorittavat siellä erilaisia voimisteluliikkeitä. Hevosella on erityinen vikellysvyö, jonka tukevat kahvat ja kaksi jalkalenkkiä helpottavat olennaisesti liikkeiden suorittamista.

Vikellystä harjoitellaan ilman hevosta vikellyspukilla. Hevosella harjoitellaan ensin käynnissä ja myöhemmin laukassa. Vikellykseen liittyvät varsinaisten vikellysharjoitusten ohella kiinteänä osana voimistelu, kestävyys ja lihasvoiman kehittäminen sekä kehonhuolto ja liikkuvuusharjoitukset.

Vikellys lajina kehittää tasapainoa, kehonhallintaa, voimaa ja notkeutta, mutta ennen kaikkea se on liikunnan riemua hyvässä seurassa. Vikellystä pidetään pääsääntöisesti lasten ja nuorten urheilulajina, mutta se soveltuu yhtä hyvin aikuisille, jotka haluavat kehittää ratsastustaitoaan ja tasapainoaan. Kansainvälisellä tasolla lajin huipulla kilpailee paljon myös miehiä.”

VIKELLYSKILPAILUT

Vikellystä pidempään harrastaneilla on mahdollisuus osallistua kilpailuihin niin joukkue-, pari-, kuin yksinvikellyksessäkin.

Lajissa kilpaillaan kolmella eri tasolla C-taso = helppo (hevonen liikkuu käynnissä) / B-taso = Keskivaativa (hevonen liikkuu laukassa) / A-taso = vaativa (hevonen liikkuu laukassa) Kaikissa tasoissa vikeltäjät esittävät perusliikkeet, jotka ovat kaikille samat tasosta riippuen, Sekä vapaaohjelman, jossa vikeltäjät saavat itse suunnitella yksilöllisen ohjelman, johon kuuluu sekä staattisia että dynaamisia liikkeitä. Staattisten liikkeiden tulee kestää vähintään kolme laukka-askelta tai kolme sekuntia, jotta ne lasketaan mukaan arvosteluun. Vapaaohjelmassa arvostellaan vaikeusaste, sommittelu, esittäminen ja hevonen. YV = Yksi vikeltäjä / PARI = kaksi vikeltäjää / JOUKKUE = 4-7 vikeltäjää

Tallillamme vikellyksestä vastaa Pauliina Lappalainen. Tiedustelut: 050-4138755.